Päivälaskuri

Päivälaskuri on hyödyllinen apuväline silloin, kun haluat selvittää helposti ja nopeasti kuinka monta päivää on kahden päivämäärän välillä. Voit selvittää päivälaskurin avulla, kuinka monta päivää on jäljellä kesälomaasi, lomamatkaasi, syntymäpäivääsi tai johonkin muuhun sinulle merkitykselliseen päivään. Päivälaskuri antaa sinulle vastauksen erittäin tarkasti jopa kuukausien, viikkojen, tuntien, minuuttien ja sekuntien tarkkuudella. Voit siis valmistautua sen avulla tuleviin tapahtumiin ja varmistaa, että muistat tärkeät tapahtumat ajallaan.

Päivälaskuri

Miten päivälaskuria käytetään?

Päivälaskurin käyttäminen on todella helppoa. Sinun tulee vain syöttää haluamasi päivämäärät laskuriin ja laskuri laskee puolestasi päivien määrän näiden kahden välillä.

Päivälaskuri toimii näin:

  1. Kirjoita päivämäärä ja aika, josta aloitetaan laskeminen.

  2. Kirjoita päivämäärä ja aika, johon lasketaan.

  3. Klikkaa laske-painiketta.

  4. Saat tietää kuinka monta päivää näiden kahden päivämäärän välillä on.

Käytön hyödyt ja edut

Päivälaskurin käytöstä on paljon hyötyjä. Se auttaa arjessa ja työelämässä, sillä voit suunnitella sen avulla projekteja aikatauluineen, tulevia tapahtumia, festarimatkoja, lomamatkoja ja juhliakin. Voit tarkkailla kahden päivämäärän välissä olevien kuukausien, viikkojen ja päivien määrää, ja suunnitella työsi tai arkesi sen mukaan. Lisäksi se ilmoittaa sinulle pyhäpäivien ja arkipäivien määrän, jotta osaat varautua niihinkin oikein.

Kuinka laskea päivämäärien välinen aika?

Kahden eri päivämäärän välinen aika on mahdollista laskea helposti päivälaskurin avulla. Sinun tarvitsee vain syöttää haluamasi päivämäärät laskuriin ja saat heti vastauksen siitä, kuinka pitkä aika näiden kahden päivämäärän välillä on.

Työpäivät, arkipyhät ja lomapäivät

Päivälaskuri näyttää sinulle myös tulevien työpäivien, arkipyhien ja lomapäivien määrät helposti. Voit esimerkiksi katsoa, kuinka monta arkipyhää tälle vuodelle osuu, kuinka monta työpäivää missäkin kuussa on ja niin edelleen. Se auttaa sinua suunnittelemaan tulevaa ja pysymään ajan tasalla eri tapahtumista.

Mitkä päivät ovat virallisia pyhäpäiviä?

Päivälaskuri ilmoittaa myös kaikki viralliset pyhäpäivät. Tässä on listattu kaikki viralliset pyhäpäivät sekä vakiintuneet päivämäärät, mikäli sellaisia on:

  • Uudenvuodenpäivä – 1. tammikuuta

  • Loppiainen – 6. tammikuuta

  • Pitkäperjantai

  • 1. pääsiäispäivä

  • 2. pääsiäispäivä

  • Vappu – 1. toukokuuta

  • Helatorstai

  • Juhannusaatto

  • Juhannuspäivä

  • Pyhäinpäivä

Pääsiäisen pyhäpäivät vaihtelevat aina, eikä niille ole annettu tiettyä kiinteää päivämäärää samoin kuin helatorstai, juhannuksen pyhät ja pyhäinpäivä.

Prosenttilaskujen laskeminen

Kalenterin ja päivälaskennan historia

Ihmisillä on kautta aikojen ollut tarve mitata ja laskea päiviä, mutta päivälaskennan ja kalenterin historia ei ole tarkalleen kenenkään tiedossa. Jo kauan sitten päivien mittaaminen perustui auringon liikkeisiin, ja muinaisissa kulttuureissa aika jaettiin jo vuosiin, kuukausiin ja päiviin.

Muinaisessa Egyptissä oli 5 000 vuotta sitten käytössä auringon liikkeisiin perustuva aurinkokalenteri. Sen jälkeen kreikkalaiset ottivat käyttöön tähtien liikkeisiin perustuvan tähtikalenterin, ja roomalaiset puolestaan roomalaisen kalenterin, jossa oli mukana karkausvuosi samalla tavalla kuin tänä päivänäkin.

Nykyinen gregoriaaninen kalenteri sai alkunsa 1500-luvulla paavi Gregorius XIII:n toimesta. Se perustuu auringon liikkeisiin ja siinä ovat karkausvuodet mukana.

Apua arkeen ja työelämän suunnitteluun

Arjen ja työelämän huolellinen suunnittelu auttaa yleensä selviämään askareista huomattavasti helpommin. Siksi päivälaskuri on hyvä apuväline niin arkeen kuin työelämään. Sen avulla voi laskea hetkessä kuinka monta päivää päivämäärien välillä on, jotta osaa suunnitella tarkasti omat aikataulusi.

Kun tietää esimerkiksi kuinka monta päivää on jäljellä projektin deadlineen, osaa suunnitella omien päivien sisällön sen mukaan, että projekti varmasti valmistuu ajoissa. Päivälaskuri auttaa myös valmistautumaan kokeisiin, juhliin, keikoille ja mihin tahansa muihin tuleviin tapahtumiin.

Päivälaskuri voi toimia hyvin myös hupikäytössä. Moni haluaa laskea esimerkiksi, kuinka monta päivää siitä on, kun Madonna syntyi, Elvis Presley menehtyi tai Ensimmäinen maailmansota alkoi. Päivälaskuri taipuu siis monenlaiseen, ja laskee minkä tahansa päivämäärien välillä olevien päivien määrän.

Usein kysytyt kysymykset

72 kuukautta on tasan kuusi vuotta. Vuodessa on 12 kuukautta, joten jakamalla 72 luvulla 12, saadaan tulokseksi kuusi.

160 päivää on vähän reilu viisi kuukautta. Kuukaudessa on normaalisti noin 30 päivää, joten jakamalla 160 päivää 30 päivällä, saadaan tulokseksi 5 kuukautta ja 10 päivää.

40 viikkoa on noin 280 päivää. Viikossa on seitsemän päivää, joten 40 x 7 = 280 päivää.