Olet varmasti joskus pyöritellyt päässäsi ajatusta siitä, kuinka monta kuukautta, viikkoa, päivää ja tuntia olet elänyt. Jos uteliaisuus asiaa kohtaan iskee, silloin ikälaskuri on hyvä apuväline. Sen avulla selvität nopeasti, kuinka vanha olet. Se kertoo sinulle ikäsi tarkimmillaan jopa sekuntien tarkkuudella, mutta lisäksi se voi paljastaa sinulle muita mielenkiintoisia faktoja, kuten sen, minä viikonpäivänä synnyit, minä viikonpäivänä sinulla on seuraavan kerran syntymäpäivä ja milloin olet esimerkiksi 30 000 päivää vanha.
Ikälaskurin avulla voit selvittää helposti oman ja läheisiesi iän todella tarkasti. Voit laskea kenen tahansa iän sen avulla nopeasti, jos sinulla vain on syntymäaika tiedossa. Oman iän seuraaminen ei ole aina helppoa, etenkään jos ikää on ehtinyt karttua enemmän. Ikälaskuri auttaa myös selvittämään sen, kuinka monta vuotta, kuukautta, viikkoa, päivää, tuntia, minuuttia ja sekuntia on kulunut omasta syntymästä.
Ikälaskurin käyttäminen on helppoa. Sinun tarvitsee vain tietää henkilön syntymäaika, jotta voit käyttää sitä. Se toimii seuraavalla tavalla:
Avaa ikälaskuri.
Syötä siihen syntymäaika.
Klikkaa ”laske”-painiketta.
Ikälaskuri näyttää sinulle iän jopa sekuntien tarkkuudella.
Ikälaskuri voi auttaa sinua myös suunnittelemaan omia syntymäpäiväjuhliasi, sillä se kertoo sinulle tarkasti, milloin syntymäpäiväsi on seuraavan kerran. Saat tietää, kuinka monta päivää syntymäpäivääsi on jäljellä ja mille viikonpäivälle se osuu. Näin osaat valmistautua juhliisi ajoissa ja suunnitella ne oikein.
Ikälaskurin avulla voit selvittää monia eri asioita. Voit käyttää sitä esimerkiksi seuraaviin asioihin:
Oman iän tarkka selvittäminen: Voit selvittää tarkasti oman ikäsi, kuten sen kuinka monta vuotta, kuukautta, viikkoa, tuntia, minuuttia ja sekuntia vanha olet.
Iän laskeminen: Ikälaskuri laskee nopeasti kenen tahansa iän, joten sen avulla selvität helposti, onko henkilö tarpeeksi vanha esimerkiksi katsomaan tiettyä elokuvaa.
Oman eläkeiän arviointi: Voit käyttää ikälaskuria arvioimaan, kuinka monta vuotta on jäljellä eläkeikääsi.
Iän vertaaminen: Voit vertailla ystäviesi kanssa kuinka paljon vanhempi toinen teistä on.
Tapahtumien ajoittaminen: Voit käyttää ikälaskuria myös selvittääksesi, kuinka monta päivää aikaa on tiettyyn tapahtumaan.
Historiallisten tapahtumien muistelu: Jos syötät ikälaskuriin jonkin historiallisen tapahtuman päivämäärän, saat tietää esimerkiksi, kuinka kauan sitten asia tapahtui ja mikä viikonpäivä silloin oli.
Ikälaskuri on sekä hauska työkalu että käytännöllinen apuväline moniin eri tilanteisiin. Se voi auttaa sekä omissa pohdinnoissa että tärkeiden tapahtumien suunnittelussa. Halusitpa sitten tietää, kuinka monta päivää olet elänyt tai täyttääkö joku henkilö tietyn ikärajan, on ikälaskurista sinulle hyötyä.
Lisäksi se voi auttaa sinua hahmottamaan aikaa aivan uudella tavalla. Voit esimerkiksi laskea kuinka kauan aikaa on jäljellä omiin eläkevuosiisi tai kuinka kauan sitten jokin historiallinen tapahtuma tapahtui.
Haluatko saada tarkat päivämäärät selvitettyä helposti ja nopeasti? Syntymäaikalaskurin avulla voit selvittää tarkan ikäsi aina sekunnin tarkkuudella, kun taas päivälaskurilla voit laskea päivien määrän kahden eri ajankohdan välillä.
Tässä vielä esimerkkejä näiden laskureiden käytöstä:
Tärkeiden päivämäärien laskeminen: Voit laskea päivien määrän kahden tärkeän päivämäärän välillä. Voit esimerkiksi selvittää, kuinka monta päivää on hääpäiväsi ja syntymäpäiväsi välillä, jotta osaat valmistautua niihin molempiin ajoissa.
Tapahtumien suunnittelu: Voit suunnitella tulevia tapahtumia helposti, kun saat selville kuinka monta päivää niihin on vielä aikaa.
Vakuutusten ja lainojen hakeminen: Nämä molemmat edellyttävät tiettyä ikää, joten syntymäpäivälaskurin avulla selvität helposti, oletko oikeutettu niihin.
Koulutusohjelmiin tai kursseille hakeminen: Monet kurssit ja koulutusohjelmat edellyttävät tiettyä ikää. Voit tarkistaa syntymäpäivälaskurilla, oletko tarpeeksi vanha hakemaan niihin. Lisäksi päivämäärälaskurilla tarkistat, kuinka monta päivää hakuaikaa on jäljellä.
Kun vanhenemme, ikä menettää todella merkitystään. Meidän kehitystämme seurataan aina syntymästä lähtien todella tarkasti. Käymme vähintään vuosittain neuvolassa ja lisäksi omilla syntymäpäivillä on erittäin suuri rooli lapsuudessamme. Lapsuusiän jälkeen odotetaan 15 vuoden ikää, jolloin saa hankkia mopokortin. Kun täytämme 18 vuotta, voimme hankkia ajokortin ja ostaa laillisesti alkoholituotteita. Tämän jälkeen iällämme ei ole enää juurikaan merkitystä, sillä kaikki ovet ovat jo auenneet noin 20 vuoden iässä. Tietysti iällä on aina merkitystä, mutta ei yhtä suurta kuin lapsuudessa.
Varsinaisia ikärajoja ei juurikaan ole enää sen jälkeen, kun täytämme 18 vuotta. Tässä on kuitenkin muutamia merkkipaaluja, joita on tulossa vielä vanhemmalla iällä:
25 vuotta: Joissakin maissa autovakuutuksen hinta laskee. Lisäksi vuokra-auton saaminen helpottuu ja tulee edullisemmaksi.
30 vuotta: Monelle tämä on suuri merkkipaalu, jolloin moni tarkastelee omia elämäntapojaan ja tavoitteitaan uudelleen.
35 vuotta: Joissakin maissa 35 vuotta on ikäraja erilaisiin poliittisiin tehtäviin hakemiseen ja esimerkiksi presidentiksi pyrkimiseen.
40 vuotta: Monien kulttuurien mukaan tätä ikää pidetään keski-iän alkamisen merkkipaaluna.
50 vuotta: Monelle tärkeä merkkipaalu, joka saattaa joillakin johtaa keski-iän kriisiin.
55-65 vuotta: Keskimääräinen eläkeikä, joka tosin vaihtelee eri maiden välillä.
75 vuotta: Säännölliset terveystarkastukset ja ajokortin uusiminen tulevat aiheellisiksi.
Ikälaskuri auttaa sinua laskemaan kuinka vanha olet. Sinun tarvitsee vain syöttää siihen syntymäaikasi, ja se kertoo sinulle tarkasti, kuinka monta vuotta, kuukautta ja päivää vanha olet.
Kyllä voi. Ikälaskurin avulla lasket tarkasti, kuinka monta päivää ja kuukautta on kulunut tietystä päivämäärästä, kuten syntymäpäivästäsi.
Ikälaskurin käyttäminen on täysin ilmaista. Löydät sen netistä käyttöösi ilman kuluja.